Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης- Κολλέγιο Κρέατος

Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης

Η Σχολή μας έχοντας αναγνωρίσει ως ένα από τα βασικότερα προβλήματα του κλάδου του κρέατος, την έλλειψη επιστημονικά καταρτισμένου και εξειδικευμένου προσωπικού, θεωρεί απαραίτητη την αναβάθμιση του επαγγέλματος μέσω ενός μεταλυκειακού προγράμματος σπουδών. Ο σχετικός εκπαιδευτικός θεσμός είναι το Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης. 

Με χαρά δεχτήκαμε πέρυσι το γεγονός ότι στο ΔΙΕΚ Ιωαννίνων ξεκίνησε να λειτουργεί τμήμα "Τεχνίτης Κρέατος και Κρεατοσκευασμάτων". Καθώς κι εμείς στο ΙΕΚ ΜΠΑΤΣΟΛΑΚΗΣ είχαμε σκεφτεί να ξεκινήσουμε τον Οκτώβριο του 2022 την ειδικότητα αυτή. Δυστυχώς, ενημερωθήκαμε πρόσφατα από το Υπουργείο Παιδείας ότι η ειδικότητα αυτή θα μπορέσει να προσφερθεί από Ιδιωτικά ΙΕΚ έπειτα από τουλάχιστον 3 χρόνια, και μόνο εφόσον κριθεί επιτυχημένη. 

Οπότε, εμείς ως Ιδιωτική Σχολή Επαγγελμάτων Κρέατος, ως ΙΕΚ και ως Κέντρο Δια Βίου Μάθησης καταλήξαμε στο παρακάτω θεσμό.

Το Κολλέγιο Κρέατος 
 
Πραγματικά πιστεύουμε ότι: 
  • Το προτεινόμενο  πρόγραμμα σπουδών είναι υπερπλήρες για κάποιον που θέλει να εργαστεί στον κλάδο του κρέατος. Να τονίσουμε ότι το πρόγραμμα σπουδών της σχολή μας διαμορφώνεται έπειτα από διαβούλευση με τον κλάδο του κρέατος, υποστηρίζοντας τις ανάγκες του. 
  • Η πιστοποίηση ΙΕΚ, έστω και στην ειδικότητα της μαγειρικής,  αναβαθμίζει το παρεχόμενο πιστοποιητικό. Να επισημάνουμε ότι αν ποτέ μελλοντικά μας επιτραπεί να προσφέρουμε την ειδικότητα Τεχνίτης Κρέατος, οι απόφοιτοι μας θα χρειαστεί να παρακολουθήσουν μόνο κάποια μαθήματα από αυτήν την ειδικότητα μέσω της κατάταξης αν θέλουν να έχουν και αυτό το πιστοποιητικό.
  • Η υποχρεωτική άμεση εργασία θα διασφαλίσει την ολοκληρωμένη εκπαίδευση του σπουδαστή, ενώ παράλληλα θα του προσφέρει και εισόδημα.

 Απόφοιτοι Λυκείου εκτός Ελλάδας θα πρέπει να έχουν ισότιμο τίτλο σπουδών!

Έναρξη προγράμματος: Οκτώβριος 2022
Εγγραφές από τώρα - Κλείστε Θέση

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Συμπληρώστε το όνομά σας
Συμπληρώστε το επώνυμό σας
Συμπληρώστε ενα τηλέφωνο επικοινωνίας
Συμπληρώστε την περιοχή διαμονής σας.
Συμπληρώστε το email σας

O απόφοιτος των της ειδικότητας «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (Chef)» των ΙΕΚ, με τις εξειδικευμένες γνώσεις και δεξιότητες που έχει αποκτήσει κατά την εκπαίδευσή του, μπορεί να αναλάβει υπεύθυνα την οργάνωση και τη λειτουργία μιας επαγγελματικής κουζίνας, ανεξαρτήτως μεγέθους και τύπου. Μαζί με το Κολλέγιο Κρέατος αποκτά και την απόλυτη εκπαίδευση στο κρέας.

Α΄ Εξάμηνο: 2022 και Β΄Εξάμηνο: 2023
Κανονική Τιμή 2900€

Donors Post