Skip to main content

Θεωρητική και Πρακτική Τυροκομία


Διδάσκοντες:

  1. Δημητριάδου Άννα

    Τεχνολόγος Τροφίμων - Πολυετής εμπειρία σε μεγάλη μονάδα γάλακτος.

  2. Μελένιος Παναγιώτης

    Χημικός Μηχανικός - Ειδικός επί Τροφίμων
    Διδάκτωρ ΔΠΘ
  3. Δρ Θεόφιλος Μασσούρας

    Καθηγητής -Ειδικός επί γαλακτομικών

 

  • ​Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες μπορούν  :

    • Να γνωρίζουν γενικές αρχές τεχνολογίας  γάλακτος και μικροβιολογίας
    • Να αξιολογούν την  ποιότητα της πρώτης ύλης μέσω εργαστηριακών μετρήσεων
    • Να εκτελούν βασικές οργανοληπτικές και εργαστηριακές μετρήσεις ποιοτικού ελέγχου
    • Να παρασκευάζουν άλμη,  παραδοσιακά λευκά Τυριά από αγελαδινό, πρόβειο και γίδινο γάλα,  Τυριά τυρογάλακτος, και Τυριά ξενικής προέλευσης
    • Να κοστολογούν τα προϊόντα που θα παράγουν
    • Να εφαρμόζουν το HACCP και ISO σε τυροκομεία
    • Να εκτελούν καθαρισμούς και εξυγιάνσεις του εξοπλισμού παραγωγής
    • Να γνωρίζουν το χώρο, τη διάταξη και τον εξοπλισμό που απαιτεί η λειτουργία ενός τυροκομείου
    • Να εμπορεύονται το προϊόν τους
  • Το πρόγραμμα περιλαμβάνει :

    • Περίπου δύο μήνες
      2-3 μέρες ανά εβδομάδα 
    • Βεβαίωση Παρακολούθησης Τεχνίτη Τυροκόμου
    • Χώρος: ΙΕΚ ΜΠΑΤΣΟΛΑΚΗΣ, 7χλμ Κομοτηνής - Πόρτο Λάγους 
    • Κτηνοτρόφους
    • Νέους Αγρότες
    • Ιδιώτες
    • Μάγειρες
    • Ερασιτέχνες της εστίασης

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

 
Συμπληρώστε το Όνομά σας
Συμπληρώστε το Επώνυμό σας
Συμπληρώστε ένα τηλέφωνο επικοινωνίας
Συμπληρώστε το email σας

Θεωρητική και Πρακτική Τυροκομία


Αξία εκπαιδευτικής επένδυσης.Διάρκεια: 90 ώρες ( 7 μέρες θεωρία και 5 μέρες τυροκόμιση)

Κανονική Τιμή

690€