Θεωρητική και Πρακτική Τυροκομία
Διδάσκοντες:
-
Δημητριάδου Άννα
Τεχνολόγος Τροφίμων - Πολυετής εμπειρία σε μεγάλη μονάδα γάλακτος.
-
Μελένιος Παναγιώτης
Χημικός Μηχανικός - Ειδικός επί Τροφίμων
Διδάκτωρ ΔΠΘ -
Δρ Θεόφιλος Μασσούρας
Καθηγητής -Ειδικός επί γαλακτομικών
Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες μπορούν :
- Να γνωρίζουν γενικές αρχές τεχνολογίας γάλακτος και μικροβιολογίας
- Να αξιολογούν την ποιότητα της πρώτης ύλης μέσω εργαστηριακών μετρήσεων
- Να εκτελούν βασικές οργανοληπτικές και εργαστηριακές μετρήσεις ποιοτικού ελέγχου
- Να παρασκευάζουν άλμη, παραδοσιακά λευκά Τυριά από αγελαδινό, πρόβειο και γίδινο γάλα, Τυριά τυρογάλακτος, και Τυριά ξενικής προέλευσης
- Να κοστολογούν τα προϊόντα που θα παράγουν
- Να εφαρμόζουν το HACCP και ISO σε τυροκομεία
- Να εκτελούν καθαρισμούς και εξυγιάνσεις του εξοπλισμού παραγωγής
- Να γνωρίζουν το χώρο, τη διάταξη και τον εξοπλισμό που απαιτεί η λειτουργία ενός τυροκομείου
- Να εμπορεύονται το προϊόν τους
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει :
- Περίπου δύο μήνες
2-3 μέρες ανά εβδομάδα - Βεβαίωση Παρακολούθησης Τεχνίτη Τυροκόμου
- Χώρος: ΙΕΚ ΜΠΑΤΣΟΛΑΚΗΣ, 7χλμ Κομοτηνής - Πόρτο Λάγους
- Κτηνοτρόφους
- Νέους Αγρότες
- Ιδιώτες
- Μάγειρες
- Ερασιτέχνες της εστίασης