Skip to main content

Θεωρητική και Πρακτική Τυροκομία


Διδάσκοντες:

  1. Δημητριάδου Άννα

    Τεχνολόγος Τροφίμων - Πολυετής εμπειρία σε μεγάλη μονάδα γάλακτος.

  2. Μελένιος Παναγιώτης

    Χημικός Μηχανικός - Ειδικός επί Τροφίμων
    Διδάκτωρ ΔΠΘ
  3. Δρ Θεόφιλος Μασσούρας

    Καθηγητής -Ειδικός επί γαλακτομικών

 

​Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες μπορούν  :

  • Να γνωρίζουν γενικές αρχές τεχνολογίας  γάλακτος και μικροβιολογίας
  • Να αξιολογούν την  ποιότητα της πρώτης ύλης μέσω εργαστηριακών μετρήσεων
  • Να εκτελούν βασικές οργανοληπτικές και εργαστηριακές μετρήσεις ποιοτικού ελέγχου
  • Να παρασκευάζουν άλμη,  παραδοσιακά λευκά Τυριά από αγελαδινό, πρόβειο και γίδινο γάλα,  Τυριά τυρογάλακτος, και Τυριά ξενικής προέλευσης
  • Να κοστολογούν τα προϊόντα που θα παράγουν
  • Να εφαρμόζουν το HACCP και ISO σε τυροκομεία
  • Να εκτελούν καθαρισμούς και εξυγιάνσεις του εξοπλισμού παραγωγής
  • Να γνωρίζουν το χώρο, τη διάταξη και τον εξοπλισμό που απαιτεί η λειτουργία ενός τυροκομείου
  • Να εμπορεύονται το προϊόν τους

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει :

  • Περίπου δύο μήνες
    2-3 μέρες ανά εβδομάδα 
  • Βεβαίωση Παρακολούθησης Τεχνίτη Τυροκόμου
  • Χώρος: ΙΕΚ ΜΠΑΤΣΟΛΑΚΗΣ, 7χλμ Κομοτηνής - Πόρτο Λάγους 
  • Κτηνοτρόφους
  • Νέους Αγρότες
  • Ιδιώτες
  • Μάγειρες
  • Ερασιτέχνες της εστίασης

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

 
Συμπληρώστε το Όνομά σας
Συμπληρώστε το Επώνυμό σας
Συμπληρώστε ένα τηλέφωνο επικοινωνίας
Συμπληρώστε το email σας

Θεωρητική και Πρακτική Τυροκομία


Αξία εκπαιδευτικής επένδυσης.Διάρκεια: 90 ώρες ( 7 μέρες θεωρία και 5 μέρες τυροκόμιση)

Κανονική Τιμή

690€